Волейболистите на ще участват в Лигата на нациите и през 2024

...
Волейболистите на ще участват в Лигата на нациите и през 2024
Коментари Харесай

Волейболистите ще играят в Лигата на нациите и догодина

Волейболистите на ще вземат участие в Лигата на нациите и през 2024 година. След като през предходната седмица националният отбор при дамите си обезпечи оставане в най-комерсиалния волейболен шампионат за следващата година, през днешния ден това се случи и с мъжете.

Мястото на България в Лигата е обезпечено след загубата на Канада от Полша с 0:3. Двата отбора се срещаха в мач от третия шампионат, който се играе във Филипините. Канадците към този момент заемат 14-то място в общото класиране с актив 2 победи и 9 загуби, като имат единствено един оставащ мач. Той ще бъде против заемащия последната 16-та позиция Китай. Азиатският тим е със същите индикатори във краткотрайното класиране. Двете страни са измежду „ чалъндж “ тимовете и изгубилият сигурно ще остане след България в подреждането. Това са сметнали от Българската волейболна федерация.

Към момента волейболистите на България заемат 13-та позиция в класирането с 2 победи и 8 точки. След тях са тимовете на Канада, Куба и Китай с по 6 точки.

До края за България остават два мача – против Сърбия и Съединени американски щати. Тази вечер в 23:30 часа е дуелът със сърбите, а в понеделник следва срещата със Съединени американски щати.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР